Нова разновидност цигари се появи на родния пазар

Нова разновидност цигари се появи

Нова разновидност цигари се появи на родния пазар, сочи справка в публичния регистър на цените на тютюневите изделия. На 7.05.тази година са регистрирани 105 милиметровите цигари SOBRANIE WHITE RUSSIAN. Цената на един пакет на дребно е 10 лева. До сега на българския пазар от 105-милиметровата серия на марката можеше да се намери единствено  SOBRANIE BLACK RUSSIAN, което се предлага у нас от средата на 2012 година. Вносител на марката е "Джапан Табако Интернешънъл България" ЕООД.

Новите SOBRANIE WHITE RUSSIAN очаквано са по-леки от черните си събратя. Съдържанието на никотин в една цигара възлиза на 0,7 мг., катрани – 7 мг., а съдържание на въглероден оксид – 6 мг.

От началото на годината започна леко поскъпване на някои марки цигари. Сред тях са West Red KS, чиято цена скочи с 0,10 лева до 4,50 лв. за пакет и The King Red, които поскъпнаха също с 0,10 лева до 4,50 за един пакет.

Цената на цигарите у нас ще върви само и единствено нагоре поради ангажимент пред Европейския съюз, който гласи, че до края на 2017 година акцизът върху тютюневите изделия във всяка една страна-членка не трябва да бъде по-малък от 90 евро на 1000 къса. Така реално цигарите на дребно ще поскъпнат с 15-18%, сочат прогнози. Това означава, че пакет с настояща цена 4,70 лева ще поскъпне до 5,30 лева до края на 2017 година.